Gnocchi s ricottou a lososem

30 minut
snadná
2 porce

Ingredience

  • 200g čerstvého lososa bez kůže
  • 200g ricotty
  • 1 bílou cibuli
  • 200g cherry rajčat
  • 400g gnocchi
  • 1 bio citrón
  • čerstvý kopr
  • 2 lžičky olivového oleje
  • sůl

Hodnoty

  • B: 100g-100g
  • S: 100g-100g
  • Z: 150g-150g
  • T: 1-1

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit vodu na gnocchi, kterou osolíme. Gnocchi uvaříme, trvá to opravdu chviličku. Jakmile vyplavou na povrch jsou hotové. Scedíme je a propláchneme studenou vodou.

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme na cca 2cm kostky nakrájeného lososa a orestujeme do zlatova. Přidáme rozpůlená rajčata, osolíme, ochutíme nastrouhanou kůrou z citrónu a šťávou z půlky citrónu. Restujem tak dlouho, až nám rajčata povolí a pustí šťávu. Pokud je potřeba na chvilku přiklopíme pokličkou. Na závěr vmícháme ricottu a prohřejeme, už nevaříme.

Posypeme nasekaným koprem a promícháme s uvařenými gnocchi a servírujeme.