Luštěninová směs

30 minut
snadná
4 porce

Ingredience

  • 50g zelené čočky
  • 50g beluga čočky
  • 200g máslových fazolí z konzervy
  • 2 lžíce ajvaru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 300g cherry rajčat
  • sůl, pepř
  • citrónová šťáva z 1/2 citrónu
  • hladkolistá petržel na podávání

Hodnoty

  • L: 100g-100g-100g-100g
  • Z: 100g-100-100g-100g
  • T: 1-0-0-0
  • Pozn. čočku je lepší ještě pro přesné hodnoty po uvaření převážit. Počítám že po uvaření její hmotnost nabyde 2x, ale může to být pokaždé trochu jinak

Postup přípravy

Zelenou čočku si předem namočíme ve vodě přes noc. Čočku před vařením scedíme propláchneme a společně s beluga čočkou uvaříme do měkka. Můžeme vařit společně. Mezitím si na oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno a česnek.

Přidáme uvařenou čočku a přidáme ajvar a na půlky nakrájená rajčata. Lehce podlijeme vodou a dusíme cca 10 minut.

Na závěr přisypeme fazole dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

Tato luštěninová směs je výborná jako příloha, ale taky jako samostatné jídlo s kouskem dobrého kváskového chleba.