Valašská pohanka

30 minut
snadná
2 porce

Ingredience

  • 160g pohanky
  • 1 uzený tempeh
  • 100g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 6ks žampiónů
  • 150g kysaného zelí
  • 1 lžička oleje
  • sůl, pepř, majoránka

Hodnoty

  • B: 95g-95g
  • S: 80g-80g
  • Z: 150g-150g
  • T: 1-0

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a uvaříme v dostatečném množství vody do měkka a scedíme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a po chvíli přidáme na osminky nakrájené žampiony a na kostičky nakrájené tofu. Vše orestujeme dozlatova, přidáme zelí, dochutíme pepřem a majoránkou a případně dosolíme. Se solí opatrně jelikož jak zelí tak tofu je dost slané. Na závěr přimícháme uvařenou pohanku promícháme a podáváme. Kdo neřeší kalorie navíc, může si k tomu dát trochu zakysané smetany:-)